Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Sleeping Beauty vs. Alps: Ναι, θα τα βάλω σε σύγκριση και μακάρι να είναι εξίσου disturbing και τα δυο

Το Sleeping Beauty της Julia Leigh πήρε ήδη το εισιτήριο για τις Κάννες, οι Άλπεις του Λάνθιμου ίσως είναι από τις τελευταίες προσθήκες του διαγωνιστικού. Σε κάθε περίπτωση, οι δύο ταινίες δημιουργούν μια άτυπη disturbing διλογία με ανάλογη θεματική και intriguing στοιχεία μυθοπλασίας και γι' αυτό τον λόγο τραβούν την προσοχή του σινεφιλικού, αν μη τι άλλο, κοινού.

Αφενός το Sleeping Beauty αφορά μία κοπέλα, που παίρνοντας χάπια, αναισθητοποιείται και την χρησιμοποιούν ενώ κοιμάται για κάτι που χρειάζεται απόλυτη δοτικότητα και καθόλου αντιδράσεις. Μέχρι που φυσικά η εν λόγω κοπέλα, η Emily Browning η θεά που γενικότερα μια τάση προς μπουρδελορόλους την έχει τελευταία, αποφασίζει να μην πάρει τα χάπια, γεγονός που όπως καταλαβαίνεις δεν πρόκειται να καταλήξει κάπου καλά.

Αφετέρου, οι Άλπεις, με πρωταγωνίστρια την Ariane Labed, αφορούν την ομώνυμη εταιρία που "νοικιάζει" ανθρώπους με σκοπό να αντικαταστήσουν νεκρούς στις καθημερινές τους δραστηριότητες με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Σαν ένα εναλλακτικό Dollhouse με μπόλικη δόση arthouse δηλαδή. Και ο Λάνθιμος γνωρίζει πολύ καλά τι θα πει arthouse αλλά και εναλλακτικό.

Προς το παρόν, στη δημοσιότητα έχει δοθεί μόνο το trailer του Sleeping Beauty για το διαγωνιστικό των Καννών. Βγάλε μια πρώτη εντύπωση και κάνε λίγο υπομονή και για τις Άλπεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...