Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

#blogoscars 2012


Οι σινεφίλ μπλόγκερς ενώνονται για δεύτερη συνεχή χρονιά για να ψηφίσουν τις καλύτερες ταινίες του 2011. Ποιος είδε τον Βασιλιά και δεν φοβήθηκε!

Μετά το ας-το-πούμε πανηγύρι των περσινών Όσκαρςο @manolis, o @dark_tyler και o @Rebelli0n σκεφτήκανε ότι fuck yeah, we can do better than that… και εγένετο “Blogovision: the Movies” ή όπως εξελίχθηκε στο συλλογικό ακαταλόγιστο: #blogoscars! Στα πρώτα #blogoscars το 2011 υπήρξαν συμμετοχές από 70 bloggers. Μεγάλος νικητής της χρονιάς αποδείχθηκε ο Μαύρος Κύκνος του Darren Arronofsky με την Natalie Portman και την Mila Kunis, κερδίζοντας Καλύτερη Ταινία, Σκηνοθεσία, Α’ και Β’ Γυναικείο. Α’ Αντρικό κέρδισε πάλι ο (χαϊδευτικά αποκαλούμενος) Ψόlin Firth για το King’s Speech, B’ Αντρικό o Christian Bale για το The Fighter, ενώ Καλύτερο Σενάριο πήγε στον Aaron Sorkin για το The Social Network και Soundtrack στο TRON: Legacy από τους Daft Punk. [Αναλυτικά τα αποτελέσματα εδώ]


Φέτος τα blogoscars αποκτούν το δικό τους αυτόνομο blog και domain (blogoscars.gr yeah!) και στην οργανωτική επιτροπή προστίθεται και ο οικοδεσπότης του παρόντος blog. Δικτυωνόμαστε ακόμα παραπέρα σε twitter, facebook και G+ και έχουμε ένα ακόμα πιο φανταχτερολαμπερό πόστερ, δια χειρός του υπερταλαντούχου κομίστα Δημήτρη Κάσδαγλη


Για δεύτερη χρονιά προσκαλούμε όλους τους έλληνες μπλόγκερς να μαζευτούμε, να οργανωθούμε και να ψηφίσουμε στις (βασικές) οσκαρικές κατηγορίες όπως εμείς γουστάρουμε κ ξέρουμε καλύτεραΞεκινάμε νωρίτερα από τις ανακοινώσεις των Oscars, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012, πιο οργανωμένοι και με πιο μαζεμένο χρονοδιάγραμμα από πέρυσι κατόπιν λαϊκής απαίτησης: 1 βδομάδα αυστηρά για ψηφοφορία και ανακοίνωση αποτελεσμάτων σε 4 μέρες. Γι’αυτό και ανακοινώνουμε αρκετά πιο πριν τους νέους κανονισμούς για να έχετε χρόνο να ετοιμάσετε τις λίστες σας.

Πως δουλεύει το σύστημα; Σκεφτήκαμε να κρατήσουμε τα πράγματα λιτά, οπότε η ψηφοφορία θα γίνει πάλι σε επτά (7) κατηγορίες:

                   Ταινία της Χρονιάς

                   Σκηνοθεσία

                   Σενάριο

                   Α’ Αντρικός

                   Α’ Γυναικείος

                   Supporting (Β’) Αντρικός

                   Supporting (Β’) Γυναικείος


συν μια 8η κατηγορία-τσόντα Soundtracks για όσους επιθυμούν. Τους αναλυτικούς κανόνες για το πως ψηφίζουμε και ποιες ταινίες είναι eligible μπορείτε να τους δείτε στο ποστ των κανόνων εδώ. Τα βασικά που πρέπει να έχετε υπόψιν είναι ότι

-οι λίστες με τις ψηφοφορίες σας αναρτούνται στα blog σας, άρα για να συμμετέχετε θα πρέπει να έχετε δικό σας blog (blogspot, wordpress, tumblr, etc) ή να συμμετέχετε ως guest στο blog κάποιου φίλου σας.

-μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή αφήνοντας ένα comment στο κεντρικό ποστ των blogoscars 2012 ή στέλνοντάς μας ένα email με την ένδειξη ‘blogoscars’, μέχρι 16/2. H λίστα των συμμετεχόντων θα ανανεώνεται συνεχώς στο τέλος αυτού του ποστ.

-κάθε κατηγορία στην ψηφοφορία θα ποστάρεται με συγκεκριμένη σειρά κάθε μέρα από τις 17/2 μέχρι τις 24/2 (συμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ). Κάνουμε ολιγοήμερο διάλειμμα το ΣΚ 25-26/2 για να δούμε τα “κανονικά” Oscars (τρομάρα τους) και από τις 29/2 ως τις 3/3 θα ανακοινώσουμε τους νικητές και θα γλεντοκοπήσουμε σε μια σειρά από εκδηλώσεις-έκπληξη (μετάφραση: “θα γίνει σούσουρο” TM @rebelli0n).

-χοντρικά eligible είναι ταινίες που έκαναν πρεμιέρα Ελλάδα με κανονική διανομή ή είχαν διεθνή κυκλοφορία σε DVD ή για νόμιμο download/streaming από 1 Μαρτίου 2011 έως 17 Φεβρουαρίου 2012. ΔΕΝ πιάνονται ταινίες που βγήκαν στις αίθουσες το 2011 αλλά ήταν διαθέσιμες πολύ πριν μέσω αγοράς του dvd από το εξωτερικό (amazon etc), φεστιβαλικές ταινίες που δεν είναι ακόμα διαθέσιμες από άλλες πηγές ή διανομή και ταινίες που ψηφίστηκαν στα περσινά #blogoscars.

-spread the word! Κάτι τέτοιο είναι σίγουρα πιο fun με περισσότερο κόσμο! Βάλτε την ανακοίνωση στο blog σας, το tumblr, το twitter, άντε κ στο φατσοβιβλίο, άντε αν είστε τόσο κουλ και στη diaspora* ή το γκούγκλ πλας, κάντε το ανακοίνωση στο internet radio show σας, βγείτε στο μπαλκόνι και φωνάξτε, σε τρεις βδομάδες έχουμε αυλαία!

-το επίσημο hashtag της διοργάνωσης στο τουίτα είναι #blogoscars. Χρησιμοποιήστε το για να προωθήσετε την διοργάνωση, να κάνετε For Your Consideration στις αγαπημένες σας ταινίες και ηθοποιούς, να ξεκατινιαστείτε για τις αγαπημένες σας ταινίες… και γενικά λιώστε το.

-Όπως ανακοινώθηκε και στην σελίδα τους, το περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ και ο ιστότοπος cinemag.gr είναι φέτος επίσημοι υποστηρικτές των #blogoscars.

Τι σημαίνει αυτό; Πέρα από τις επίσημες ανακοινώσεις και τα άρθρα στην σελίδα των blogoscars, μόλις ξεκινήσει ο διαγωνισμός θα μπορείτε να πηγαίνετε στην σελίδα του cinemag για ακόμα περισσότερα #blogoscars αφιερώματα, trivia και δημοσιεύματα. Ακόμα, με την υποστήριξη του ΣΙΝΕΜΑ και του cinemag.gr ετοιμάζουμε ακόμα πιο γκλαμουράτες εκπλήξεις για τα φετινά βίντεο και για το σπέσιαλ πάρτυ των αποτελεσμάτων. Προσοχή στο κόκκινο χαλί! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...